Hozzávalók:
- negyed kiló liszt
- víz
- olívaolaj
- szárított bazsalikom
- szárított szurokfű
- friss bazsalikom
- só
- 5-6 paradicsom
- két csomag mozzarella
- egy nagyobb paradicsomkonzerv
1. Süssünk egy pizza alapot:
- negyed kiló lisztet keverőtálba öntünk
- megsózzuk
- megszórjuk szárított oregánóval
- öntünk bele pár evőkanál olívaolajat
- öntünk bele vizet, körülbelül annyit, hogy gyúrható legyen, majd jól összegyúrjuk
- kinyújtjuk laposra, téglalap alakúra (hogy beférjen a sütőbe)
2. Sütőrácson süssük meg úgy, hogy alufóliát teszünk a tetejére, majd arra tesszük a tésztát.
Közben amíg sül a tészta, megcsináljuk a feltétet:
3. Egy tálba olívaolajat öntünk, megsózzuk, szórjunk bele bőségesen szárított szurokfüvet, szárított bazsalikomot, keverjük össze. Felaprított friss bazsalikomot is lehet bele tenni.
4. Felszeleteljük a paradicsomokat vastag szeletekre, majd beletesszük az olívás tálba.
Ugyanígy a mozzarella sajtot is szeletekre vágjuk és beletesszük, hogy jól összeérjenek a sajt a paradicsom, meg az olívás öntet.
5. Ha megsült a tészta, kivesszük a sütőből, tálcára tesszük, majd megkenjük a tetejét paradicsomszósszal. Erre tehetünk friss bazsalikom leveleket is még.
6. Utána rátesszük sorokban a paradicsomkarikákat és a mozzarella szeleteket felváltva ( paradicsom, sajt, paradicsom, sajt ...) hogy egymásra lógjanak. Körülbelül három-négy sor szokott ráférni. Én még a maradék olívaolajas lét is rá szoktam önteni a végén, de aki kevésbé olajosan szereti, annak nem fontos.
Fontos, hogy nem kell a feltétet is megsütni, csak a tésztát, mert az frissen sokkal finomabb.
Jó étvágyat! :)
Forrás: Vincze István
Épp tegnap néztem egy Jamie Oliver videót, és ő is azt hangsúlyozta, hogy az is tuti dolog, ha nem sütöd a feltétet meg együtt a pizzával. Tetszik nekem ez az ötlet!
VálaszTörlésZsuzsa
Köszi :)
VálaszTörlés