2013. április 28., vasárnap

Tarlórépa krémleves


Hozzávalók:
  • 1 tarlórépa
  • 1-2 dl tejszín
  • 1 ek vaj
  • reszelt gyömbér
  • egy csurgatás méz
  • bors
  • kakukkfű
  • 2 vöröshagyma
  • 2 szál halványító zeller
Elkészítés:

  1. A kerekrépát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk.
  2. Lobogó, sós vízbe dobjuk a répakockákat, és kb. 10 perc alatt puhára főzzük.
  3. Míg a répa megfő, megpuculjuk a vöröshagymát, felkockázzuk, és olajon üvegesre pároljuk.
  4. A halványító zellert megmossuk, felaprítjuk, és a hagymához adjuk. Összesütjük.
  5. Ha a répa megfőtt, hozzáadjuk a hagymát és a zellert, és a lángról levéve, botmixerrel pürésítjük.
  6. A pürésítés után visszatesszük a levest a gázra, hozzáadjuk a mézet és a reszelt gyömbért -ízlés szerinti mennyiségben.
  7. Hozzáadjuk a tejszínt, fűszerezzük. Felforraljuk, és legvégül hozzákeverjük a vajat, ami a tejszín mellett még sűríti a levesünket.

Forrás: Lengyel Zsuzsa (Borbás Marcsi: Gasztroangyal műsora)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése