Hozzávalók:
Elkészítés:
- 1 tarlórépa
- 1-2 dl tejszín
- 1 ek vaj
- reszelt gyömbér
- egy csurgatás méz
- só
- bors
- kakukkfű
- 2 vöröshagyma
- 2 szál halványító zeller
- A kerekrépát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk.
- Lobogó, sós vízbe dobjuk a répakockákat, és kb. 10 perc alatt puhára főzzük.
- Míg a répa megfő, megpuculjuk a vöröshagymát, felkockázzuk, és olajon üvegesre pároljuk.
- A halványító zellert megmossuk, felaprítjuk, és a hagymához adjuk. Összesütjük.
- Ha a répa megfőtt, hozzáadjuk a hagymát és a zellert, és a lángról levéve, botmixerrel pürésítjük.
- A pürésítés után visszatesszük a levest a gázra, hozzáadjuk a mézet és a reszelt gyömbért -ízlés szerinti mennyiségben.
- Hozzáadjuk a tejszínt, fűszerezzük. Felforraljuk, és legvégül hozzákeverjük a vajat, ami a tejszín mellett még sűríti a levesünket.
Forrás: Lengyel Zsuzsa (Borbás Marcsi: Gasztroangyal műsora)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése