2013. április 30., kedd

Mángoldos-túrós tészta

Hozzávalók:
  • 50 dkg friss mángold
  • 50 dkg túró (friss házi készítésű vagy Garabonciás)
  • 50 dkg tagliatelle tészta
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg. vékonyra szeletelt bacon v. feketeerdei sonka (elhagyható)
  • fél citrom
  • vaj
  • olívaolaj
  • bors
  • egész szerecsendió
Elkészítés:
  1. Felteszem a tészta főzővizét forrni, majd a vékonyra vágott bacont vagy sonkát egy sütőlapra fektetem egymás mellé, és a sütőbe tolva 6-7 perc alatt, grillfokozaton ropogósra sütöm.
  2. A mángoldot megmosom, leszárítom, a szárakat levágom és felaprítom, a leveleit pedig ujjnyi csíkokra vágom.
  3. A lobogó, forró főzővizet megsózom, majd a tésztát beleteszem és a csomagoláson feltüntetett ideig főzöm.
  4. Egy nagy magas falú serpenyőben, vagy wokban, közepesnél erősebb fokozaton (kerámialap #7/9), 2 ek. vajat és kevés olívaolajat melegítek erre dobom a felaprított szárat és üvegesre pirítom/párolom 1-2 perc alatt.
  5. Hozzáadom a leveleket is, várok pár pillanatot míg elkezd összeesni, majd lefedem, és 2 percig párolom.
  6. Ráreszelem a fél szerecsendiót meg a fokhagymát, sózom és borsozom, majd ráfacsarom a fél citrom levét, lefedem újra, és még 3 percig párolom.
  7. Lekapcsolom a serpenyő alatt a tűzhelyet, leveszem a fedőt, és a közben megpárolódott mángoldhoz adom a túrót, és ha kell, sózom és borsozom.
  8. Alaposan elkeverem, és mikor a túró kezd a melegtől olvadozni, ráborítom a közben megfőtt forró tésztát is, majd lehúzva a tűzhelyről összeforgatom az egészet, hogy minden szépen elkeveredjen. Ha kell, a tészta főzővizéből is adok hozzá egy keveset, hogy szaftos maradjon a túrós tészta.
 Forrás: http://tomakonyha.blogspot.hu/2011/08/mangoldos-turos-teszta.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése