2013. április 25., csütörtök

Spenótos-túrós pite


Hozzávalók:

  • 30 dkg friss, darált spenót
  • 1 cs leveles tészta
  • 1 dl tejszín
  • 4 db tojás
  • 25 dkg tehéntúró
  • 30 g reszelt parmezán
  • bors
  • kakukkfű
  • vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés:

  1. A spenótot megmossuk, apró darabokra tépkedjük, turmixgépben felaprítjuk.
  2. Kivajazunk egy pite formát.
  3. A leveles tésztát belisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk. A tésztát a tepsibe tesszük. A forma falára is húzzuk fel a tésztát. A fölösleget késsel körbevágjuk.
  4. A mixerben krémes állagúra összedolgozzuk a túrót, a tejszínt és a fűszereket. Hozzáadjuk a tojásokat és a parmezánt. Végül összekeverjük a spenóttal.
  5. A spenótkrémet a tésztára borítjuk. Szépen elsimítjuk. Ezen a ponton lehet bátran kreatívkodni a maradék tésztával. Készíthetünk rácsot, hullámot, bevonhatjuk a pite tetejét.
  6. A sütőt előmelegítjük.
  7. Megsütjük a tésztát.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése