Hozzávalók:
- 30 dkg friss, darált spenót
- 1 cs leveles tészta
- 1 dl tejszín
- 4 db tojás
- 25 dkg tehéntúró
- 30 g reszelt parmezán
- só
- bors
- kakukkfű
- vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
- A spenótot megmossuk, apró darabokra tépkedjük, turmixgépben felaprítjuk.
- Kivajazunk egy pite formát.
- A leveles tésztát belisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk. A tésztát a tepsibe tesszük. A forma falára is húzzuk fel a tésztát. A fölösleget késsel körbevágjuk.
- A mixerben krémes állagúra összedolgozzuk a túrót, a tejszínt és a fűszereket. Hozzáadjuk a tojásokat és a parmezánt. Végül összekeverjük a spenóttal.
- A spenótkrémet a tésztára borítjuk. Szépen elsimítjuk. Ezen a ponton lehet bátran kreatívkodni a maradék tésztával. Készíthetünk rácsot, hullámot, bevonhatjuk a pite tetejét.
- A sütőt előmelegítjük.
- Megsütjük a tésztát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése