2013. április 28., vasárnap

Spenótos-medvehagymás pite Dia konyhájából


Fogadjátok szeretettel egy barátnőm pitéjét:

Hozzávalók:

  • 25 dkg spenót
  • 1 csokor medvehagyma
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg durvára reszelt sajt (nálam trappista, ementáli és füstölt vegyesen, de lehet bátran parmezán vagy feta is) 
  • 2 tojás 
  • 4 ek nagy szemű zabpehely
  • 1 cs leveles tészta
  • só 
  • bors
  • vaj a forma kikenéséhez
  • kevés olaj

Elkészítés:

  1. A spenótot és a medvehagymát megtisztítjuk, kb. fél centis csíkokra vágjuk, kevés olajon picit megfuttatjuk. (A fagyasztott spenótot kiolvasztjuk az olajon, és a végén kb. 2 percre hozzáadjuk a hagymát.) 
  2. A sajtot, a tojásokat és a tejszínt összekeverjük. 
  3. Hozzáadjuk a langyosra hűlt hagymás keveréket és a zabpelyhet. 
  4. A leveles tésztát kinyújtjuk, a kivajazott torta- vagy piteformába vágjuk, elegyengetjük, hogy kb. 5 cm-es pereme legyen. 
  5. A keveréket a tésztára öntjük, a tészta túllógó részeit visszahajtogatjuk. (A maradék tésztából díszítést is készíthetünk, de sajttal is megszórhatjuk.) 
  6. Előmelegített sütőben megsütjük. 
  7. A formában hagyjuk hűlni legalább 10 percig. 

Forrás: Gollowitzer Dia
További receptjei itt láthatók: http://www.nosalty.hu/szakacs/szeproza


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése