Fogadjátok szeretettel egy barátnőm pitéjét:
Hozzávalók:
- 25 dkg spenót
- 1 csokor medvehagyma
- 2 dl tejszín
- 20 dkg durvára reszelt sajt (nálam trappista, ementáli és füstölt vegyesen, de lehet bátran parmezán vagy feta is)
- 2 tojás
- 4 ek nagy szemű zabpehely
- 1 cs leveles tészta
- só
- bors
- vaj a forma kikenéséhez
- kevés olaj
Elkészítés:
- A spenótot és a medvehagymát megtisztítjuk, kb. fél centis csíkokra vágjuk, kevés olajon picit megfuttatjuk. (A fagyasztott spenótot kiolvasztjuk az olajon, és a végén kb. 2 percre hozzáadjuk a hagymát.)
- A sajtot, a tojásokat és a tejszínt összekeverjük.
- Hozzáadjuk a langyosra hűlt hagymás keveréket és a zabpelyhet.
- A leveles tésztát kinyújtjuk, a kivajazott torta- vagy piteformába vágjuk, elegyengetjük, hogy kb. 5 cm-es pereme legyen.
- A keveréket a tésztára öntjük, a tészta túllógó részeit visszahajtogatjuk. (A maradék tésztából díszítést is készíthetünk, de sajttal is megszórhatjuk.)
- Előmelegített sütőben megsütjük.
- A formában hagyjuk hűlni legalább 10 percig.
Forrás: Gollowitzer Dia
További receptjei itt láthatók: http://www.nosalty.hu/szakacs/szeproza
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése