Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 12 dkg ricotta (nálam zöldfűszeres)
- 1 kisebb szál póréhagyma
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 bögre zöldborsó
- 2 dl tejszín
- 12 dkg zsíros sajt
- néhány vékony szelet sonka (elhagyható)
- só
- bors
Elkészítés:
- A tojásokat felverjük a tejszínnel, a reszelt sajttal, sóval és borssal.
- A felaprított póréhagymát és a vöröshagymát olívaolajon megpároljuk néhány perc alatt. Hozzáadjuk a zöldborsót, és összeforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk.
- A zöldségeket hozzáadjuk a tojásos masszához.
- A sütőt előmelegítjük.
- Egy piteformát kivajazunk, és beleöntjük a tojásos egyveleget.
- A sütőbe toljuk, majd ha már kb. 80 %-ban megsült az étel, a tetején ízlésesen elhelyezzük a ricottát és a néhány szelet sonkát. Kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.
Forrás: Lengyel Zsuzsa - Blikk Nők Konyha 2009. ápr. alapján (átdolgozott recept)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése