Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 2 tojás
- pici víz (ha nem állna össze)
A töltelékhez:
- 1/2 csokor spenót
- 1 ek olívaolaj
- 600 ml reszelt sajt
- 1 édes hagyma
- 4 tojás
- 240 ml tej
- só
- bors
Elkészítés:
- 1. Gyúrjuk össze a tésztát, és tegyük hűtőbe egy fél vagy egy órára.
- Melegítsük elő a sütőt.
- Tisztítsuk meg a spenótot és a hagymát, majd aprítsuk fel őket.
- A hagymát pároljuk meg az olívaolajon, sózzuk, borsozzuk. Vigyázzunk, ne égjen meg!
- Reszeljük le a sajtot közben. Többféle sajtot is használhatunk egyszerre. Legyünk kreatívak!
- Verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a tejet, majd a megpárolt hagymát.
- Vegyük elő a tésztát, béleljük ki a quiche formánkat vele, majd jöhet a töltelék.
- Süssük 35-45 percen keresztül, vagy amíg már nem rezeg a töltelék teteje.
Forrás: Dudik Éva (ford. Lengyel Zsuzsa)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése