Hozzávalók:
- 1/2 bögre köles
- 5-6 levélnyi medvehagyma
- fél dl olívaolaj
- 1 csurgatás lenolaj (más hidegen sajtolt olajjal is helyettesíthető)
- só
- bors
- citromlé vagy fehérborecet
- 1 csurgatás méz
- kurkuma
Elkészítés:
- Főzzük meg a kölest három-négyszeres vízben az alábbi módon: a vízzel együtt tegyük föl a kölest, és hagyjuk, hogy felforrjon a víz. Miután ez megtörtént, főzzük még 5 percig, majd zárjuk el a lángot, takarjuk le a kölest, és hagyjuk, hogy tovább puhuljon.
- Turmixoljuk össze a hozzávalókat, és ízlés szerint ízesítsük a borecettel, a mézzel és a fűszerekkel.
- Pirított kenyérrel és salátával, esetleg leves mellé kitűnő.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése