Hozzávalók 2 személyre:
- 1 db tarlórépa
- 5-6 szelet rozsos kenyér
- 1 nagy vöröshagyma
- néhány gerezd fokhagyma
- kedvenc sajtunkból 10-15 dkg reszelve
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
- A kerekrépát meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk, és lobogó, sós vízben 3 percig főzzük.
- Egy jénai tálat kikenünk olívaolajjal.
- A kenyérszeleteket megszabadítjuk a héjuktól. (Ha szeretjük a ropogós héjat, nyugodtan maradhat.)
- Ha megpuhult a kerekrépa, leszűrjük, lecsöpögtetjük.
- A jénai aljára lerakunk egy réteg kenyeret.
- Erre jön egy réteg kerekrépa, amit sózunk, borsozunk.
- Következzen egy réteg hagyma és szeletelt fokhagyma, majd egy réteg reszelt sajt.
- Újra egy réteg kenyér, majd egy réteg répa, amelyet só, bors és reszelt sajt követ.
- Csurgathatunk még minderre egy kis olívaolajat.
- Előmelegített sütőben körülbelül 20-25 percig sütjük.
- Tálalás előtt hagyjuk kb. 10 percet hűlni.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése