2013. április 24., szerda

Grillezett spárga tavaszi salátával

Hozzávalók:

  • 10-15 darab zöld spárga
  • 1 fehér retek
  • 1 nagyobb adag csemege kukorica (fagyasztóba eltett, esetleg konzerv)
  • 2-3 ek chiliszósz
  • 1 ek citromlé
  • 1 csurgatás méz
  • csipet bors
  • csipet só
  • 1 ek olívaolaj


Elkészítés:

  1. Tisztítsuk meg a spárgát az ismertető cikkben írottak szerint, majd forró vízben főzzük roppanósra.
  2. Süssük össze grillserpenyőben a kukoricával együtt egy pici olajon.
  3. A retket hámozzuk meg, és adjuk hozzá a grillezett kukoricát és spárgát.
  4. Keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet, a chiliszószt és a pici mézet, és adjuk a zöldségekhez.

    Forrás: Lengyel Zsuzsa - Blikk Nők (2009. április) receptje alapján


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése