Még egy kis tél végi recept, hátha ti is eltettetek néhány adag sütőtökpürét a tavalyi tökökből.
Hozzávalók
A sütőtökös töltelékhez:
- 0,5 kg sütőtökpüré
- fél póréhagyma
- 1 vöröshagyma
- 1 fokhagyma
- fél l paradicsomlé (befőzött) vagy 1 nagyobb konzerv sűrített paradicsom
- só
- bors
- 2 tk kakukkfű
- 2 tk borsikafű
- 2 tk bazsalikom
- fél tk currypor
- fél tk chilipor
- 15-20 db cannelloni tészta
A sajtszószhoz:
- 4 dkg vaj
- 3 ek liszt
- 7 dl tej (vagy bármilyen tejpótló növényi tej)
- 1 babérlevél
- 24 dkg ricotta vagy cottage cheese
- reszelt sajt a tetejére
Elkészítés
- Először elkészítjük a sütőtökös tölteléket. Sokkal gyorsabb a művelet, ha előre elkészített pürével dolgozunk. Mélyhűtőben tökéletesen tárolható. Ha nincs tökpürénk, akkor vágjuk nagyobb darabokra a tököt, és a sütőben süssük puhára (kb. 45-60 perc alatt), majd kanalazzuk ki a pürét.
- A hagymákat feldaraboljuk. Vágjuk egész apróra, hogy a töltésnél egyszerűbb legyen a dolgunk. Olajon pároljuk meg a hagymát, öntsük rá a paradicsomlét, majd adjuk hozzá a sütőtököt. Fűszerezzük, és tegyük félre, amíg elkészítjük a mártást.
- Olvasszuk föl a 4 dkg vajat, és adjunk hozzá 2-3 ek lisztet. Pirítsuk össze, majd öntsük föl tejjel. Adjuk hozzá a babérlevelet, és főzzük sűrűre. Miután megfelelően besűrűsödött, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a ricottát.
- Válasszunk ki egy megfelelő méretű tepsit, öntsük a sajtmártás 1/3-át a tepsi aljába, majd kezdjük el megtölteni a cannellonikat. Össze is turmixolhatjuk a tölteléket, és akkor nyomózsák segítségével könnyen megtölthetjük őket, vagy egy icipici kanál segítségével függőlegesen tartva, a tészta alját a tenyerünkhöz ütögetve is megtölthetjük.
- Helyezzük el a tésztákat szorosan egymás mellett. Öntsük rá a maradék sajtszószt, locsoljuk meg pici paradicsomlével, és tegyük be a 160-180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30-45 perc alatt süssük készre.Forrás: L. Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése