Hozzávalók:
- 20 dkg liszt (10 dkg tk tönköly és 10 dkg sima tönköly)
- 2-3 ek nádcukor
- 10 dkg olvasztott vaj
- 15 dkg reszelt sárgarépa (2-3 közepes méretű)
- fél banán (egy banánhoz még kevesebb cukor kell)
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 ek vaníliapor
- 3 tojás
- 1 cs foszfátmentes sütőpor
- 1 marék durvára vágott dió (nálam dió, mandula, kesu vegyesen)
- 1 marék mazsola
- 1 csipet só
- dió a tetejére
- A száraz összetevőket összekeverjük egy nagyobb tálban.
- Apránként hozzáadjuk a folyékony összetevőket.
- A muffintésztát sosem kevergetjük sokáig. Összedolgozzuk az alapanyagokat, és már kanalazzuk is a muffinsütőbe, általában a mélyedést a 3/4-éig töltjük. A szilikonost szükségtelen vajjal kikenni, a többi fajtát viszont ki kell kennünk.
- A sütőt melegítsük elő, a muffinokat megsütjük, tűpróbával teszteljük.
- A tortabevonót gőz felett olajjal megolvasztjuk, és a kihűlt muffinokat tetszés szerint díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése