2013. április 28., vasárnap

Spárgás rizottó

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg rizs (rizottóhoz való, pl. arborio)
  • 20 dkg zöld spárga
  • bors
  • petrezselymes pesztó: 1 csésze (2,5 dl) petrezselyemzöld
  • fél csésze olívaolaj

Elkészítés:

  1. Tisztítsuk meg, és aprítsuk föl a hagymát.
  2. Öblítsük le a rizst.
  3. Egy fazékban forrósítsunk fel olajat, és dinszteljük meg a hagymát, majd adjuk hozzá a rizst.
  4. Kevergessük a rizst megállás nélkül, majd öntsük fel 2 dl vízzel.
  5. A spárgát tisztítsuk meg, daraboljuk fel, és amikor a rizs már félig puha, adjuk hozzá a spárgadarabokat.
  6. Sózzuk, borsozzuk, és főzzük addig, amíg a rizs megpuhul.
  7. Főzés közben pótoljuk a vizet, ha szükséges.
  8. A petrezselymes pesztóhoz fél csésze vizet, a petrezselyemzöldet és az olívaolajat turmixoljuk le, végül adjuk a kész rizottóhoz.
Forrás: Lengyel Zsuzsa - Blikk Nők Konyha (2009. április) recept alapján


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése