- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg rizs (rizottóhoz való, pl. arborio)
- 20 dkg zöld spárga
- só
- bors
- petrezselymes pesztó: 1 csésze (2,5 dl) petrezselyemzöld
- fél csésze olívaolaj
Elkészítés:
- Tisztítsuk meg, és aprítsuk föl a hagymát.
- Öblítsük le a rizst.
- Egy fazékban forrósítsunk fel olajat, és dinszteljük meg a hagymát, majd adjuk hozzá a rizst.
- Kevergessük a rizst megállás nélkül, majd öntsük fel 2 dl vízzel.
- A spárgát tisztítsuk meg, daraboljuk fel, és amikor a rizs már félig puha, adjuk hozzá a spárgadarabokat.
- Sózzuk, borsozzuk, és főzzük addig, amíg a rizs megpuhul.
- Főzés közben pótoljuk a vizet, ha szükséges.
- A petrezselymes pesztóhoz fél csésze vizet, a petrezselyemzöldet és az olívaolajat turmixoljuk le, végül adjuk a kész rizottóhoz.
Forrás: Lengyel Zsuzsa - Blikk Nők Konyha (2009. április) recept alapján
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése