Hozzávalók:
- 1 nagy csokor mángold levél
- 1 csokor friss fűszernövény (petrezselyem, kapor és/vagy menta)
- 2 fej hagyma
- 10 dkg feta (vagy egyéb, sós lében eltett sajt)
- 1-2 tojás
- só és bors ízlés szerint
- 2-3 ek liszt (teljes kiőrlésű lisztből is lehetett volna, de én egyszerűen kifelejtettem)
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
- Egy serpenyőben felmelegítem az olívaolajat, hozzáadom az aprított hagymát, megsózom és üvegesre párolom.
- Rádobom a jól megmosott, csíkokra vágott mángold leveleket, majd ha összeestek a hőtől, eloltom alatta a tüzet és hagyom hűlni, addig felverem a tojás(oka)t, felaprítom a zöldfűszereket, felkockázom apróra a sajtot, majd az egészet összekeverem a hagymás mángolddal, kivajazott sütőtálba simítom, és 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt szép pirosra sütöm.
- Langyosan, kockákra vágva tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése