2013. április 28., vasárnap

Fetás mángold lepény


Hozzávalók:

  • 1 nagy csokor mángold levél
  • 1 csokor friss fűszernövény (petrezselyem, kapor és/vagy menta)
  • 2 fej hagyma
  • 10 dkg feta (vagy egyéb, sós lében eltett sajt)
  • 1-2 tojás
  • só és bors ízlés szerint
  • 2-3 ek liszt (teljes kiőrlésű lisztből is lehetett volna, de én egyszerűen kifelejtettem)
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
  1. Egy serpenyőben felmelegítem az olívaolajat, hozzáadom az aprított hagymát, megsózom és üvegesre párolom.
  2. Rádobom a jól megmosott, csíkokra vágott mángold leveleket, majd ha összeestek a hőtől, eloltom alatta a tüzet és hagyom hűlni, addig felverem a tojás(oka)t, felaprítom a zöldfűszereket, felkockázom apróra a sajtot, majd az egészet összekeverem a hagymás mángolddal, kivajazott sütőtálba simítom, és 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt szép pirosra sütöm. 
  3. Langyosan, kockákra vágva tálalom.
Forrás: http://www.gabojsza.hu/2010/08/fetas-mangold-lepeny.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése