Hozzávalók:
- 3/4 csokor medvehagyma
- 1 nagy répa
- 3 kisebb szem burgonya
- 1 kis darab póréhagyma (akár hagymaszár)
- 1 csurgatás olívaolaj
- vegamix (szárított répa, fehérrépa, petrezselyem)
- só
- bors
- tárkony
Elkészítés:
- A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk apróra, majd lobogó vízben megfőzzük.
- Hozzáadjuk a répát, a hagymát vagy hagymaszárat, majd adunk hozzá vegamixet.
- Legutoljára adjuk hozzá a megmosott, felaprított medvehagymát.
- Ha már minden összetevőt kellően puhának találunk - de azért ne főzzük nagyon sokáig -, a gázt elzárjuk a lábas alatt, és botmixerrel krémesre turmixoljuk a levest.
- Végezetül sóval, borssal és tárkonnyal ízesítjük.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése