2013. április 24., szerda

Csőben sült keltekercs póréhagymás burgonyagombóccal

Egy hétvégi menünk része a következő recept.


Keltekercsek (3 személyre):

Hozzávalók:

  • 10 darab kelkáposztalevél
  • 20 dkg juhsajt (fetasajt vagy füstölt tofu)
  • 10 szelet minőségi sonka
  • 1 kis vöröshagyma
  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 10 dkg zsírosabb reszelt sajt
  • 1/4 l tej (akár növényi)
  • 2 ek tökmag
  • vega mix
  • reszelt szerecsendió
  • tárkony 
  • bors

Elkészítés:

  1. A leveleket leválasztjuk a kelkáposztáról. Lehetőleg nagyobbakat szemeljünk ki.
  2. Sós, forrásban lévő vízben pár perc alatt előfőzzük a leveleket.
  3. A juhsajtot (vagy tofut) feldaraboljuk 10 részre, sonkába tekerjük, majd a kellevélbe.
  4. Enyhén kivajazott tűzálló tálban 200 fokon elősütjük. 10, maximum 15 perc alatt ez kész.
  5. Közben a hagymát apróra vágjuk, felhevített vajon megpároljuk, meghintjük liszttel, és összepirítjuk.
  6. Hozzáadjuk a tejet, és a reszelt sajt felét. Ha túl sűrű a mártás, adjunk hozzá vizet.
  7. Kevergetés közben ízesítsük, fűszerezzük a mártást, de ügyeljünk arra, hogy a tekercsben lévő sajt és a reszelt sajt is sós.
  8. Locsoljuk a tekercsekre a mártást, szórjuk meg őket még reszelt sajttal és legvégül tökmaggal.
  9. 20-25 perc alatt süssük készre.
Póréhagymás burgonyagombóc (3 személyre)

Hozzávalók:

  • 75 dkg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 9 dkg liszt
  • 7-8 dkg burgonyaliszt (ha nincs otthon, akkor 15-16 dkg búzaliszt)
  • 1 tojás
  • szerecsendió
  • nagyobb darab finomra aprított póréhagyma
  • bors
Elkészítés:
  1. A burgonyát apróra kockázzuk, és puhára főzzük.
  2. Forrón áttörjük, és hozzáadjuk a vajat.
  3. Hűlni hagyjuk.
  4. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a póréhagymát és a fűszereket.
  5. 10 percig állni hagyjuk, majd csinos gombócokat formázunk a masszából lisztes kézzel, és forrásban lévő, sós vízben, alacsony hőfokon addig főzzük őket, amíg feljönnek a víz felszínére. Ez nem tart túl sokáig.

Forrás: Lengyel Zsuzsa






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése