2013. április 28., vasárnap

Tavaszváró leves kakukkfüves rúddal


Hozzávalók: 

A leveshez: 
  • 60 dkg sárgarépa
  • 1 nagyobb pasztinák/fehérrépa
  • 1 póréhagyma
  • bors
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 mk őrölt kardamom
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 fél pohár natúr joghurt
  • pici olívaolaj
  • 2 ek vegamix

A tésztához:
  • 1 cs fagyasztott leveles tészta
  • sok-sok kakukkfű
  • bors
  • 1 tojás
  • pici liszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

  1. Tisztítsuk meg a zöldségeket, vágjuk őket vékony karikákra.
  2. Olívaolajon pároljuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a répát és a fehérrépát.
  3. Pirítsuk össze, majd öntsük fel a 2 dl borral, és legalább fél liter vízzel. A víz mennyiségét variáljuk aszerint, hogy mennyi levest szeretnénk készíteni.
  4. Amikor megpárolódtak a zöldségek, botmixerrel pépesítsük őket, fűszerezzük a levest. Tetszés szerint hígíthatjuk még vízzel. A pépesítésnél vegyük le a lábast a tűzről. Ha kész vagyunk, tegyük vissza újra a levest egy pár pillanatra.
  5. Legvégül a joghurtot óvatosan belekeverjük. Először keverjünk hozzá egy-két kanál levest a joghurthoz, majd úgy adjuk a leveshez. Ez mindig segít, hogy ne legyen csomós a leves, amikor tejtermékkel sűrítjük.
  6. Készítsük el közben a rudakat! Lisztes deszkán kb. fél centi vastagra nyújtsuk ki a tésztát.
  7. Kenjük meg a picit felvert tojással, és szórjuk meg jó bőven kakukkfűvel. Sózzuk és borsozzuk.
  8. A sütőt melegítsük elő 180-200 fokra.
  9. A megkent tésztát hajtsuk félbe, majd nyújtsuk ki újra.
  10. Pizzaszeletelővel vágjuk kb. 2 cm széles csíkokra a tésztát, és tekerjünk/sodorjunk a csíkokon egyet.
  11. Szilikonos sütőpapírra/lapra fektetjük a csíkokat, és már mehetnek is be a sütőbe.
  12. Kb. 20-25 perc alatt készre sülnek.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése