Hozzávalók:
A leveshez:
- 60 dkg sárgarépa
- 1 nagyobb pasztinák/fehérrépa
- 1 póréhagyma
- só
- bors
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 mk őrölt kömény
- 1 mk őrölt kardamom
- 1 csipet szerecsendió
- 1 fél pohár natúr joghurt
- pici olívaolaj
- 2 ek vegamix
A tésztához:
- 1 cs fagyasztott leveles tészta
- sok-sok kakukkfű
- só
- bors
- 1 tojás
- pici liszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
- Tisztítsuk meg a zöldségeket, vágjuk őket vékony karikákra.
- Olívaolajon pároljuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a répát és a fehérrépát.
- Pirítsuk össze, majd öntsük fel a 2 dl borral, és legalább fél liter vízzel. A víz mennyiségét variáljuk aszerint, hogy mennyi levest szeretnénk készíteni.
- Amikor megpárolódtak a zöldségek, botmixerrel pépesítsük őket, fűszerezzük a levest. Tetszés szerint hígíthatjuk még vízzel. A pépesítésnél vegyük le a lábast a tűzről. Ha kész vagyunk, tegyük vissza újra a levest egy pár pillanatra.
- Legvégül a joghurtot óvatosan belekeverjük. Először keverjünk hozzá egy-két kanál levest a joghurthoz, majd úgy adjuk a leveshez. Ez mindig segít, hogy ne legyen csomós a leves, amikor tejtermékkel sűrítjük.
- Készítsük el közben a rudakat! Lisztes deszkán kb. fél centi vastagra nyújtsuk ki a tésztát.
- Kenjük meg a picit felvert tojással, és szórjuk meg jó bőven kakukkfűvel. Sózzuk és borsozzuk.
- A sütőt melegítsük elő 180-200 fokra.
- A megkent tésztát hajtsuk félbe, majd nyújtsuk ki újra.
- Pizzaszeletelővel vágjuk kb. 2 cm széles csíkokra a tésztát, és tekerjünk/sodorjunk a csíkokon egyet.
- Szilikonos sütőpapírra/lapra fektetjük a csíkokat, és már mehetnek is be a sütőbe.
- Kb. 20-25 perc alatt készre sülnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése