Egyenesen a dobozból Nektek!
Hozzávalók:
- 6 szem kifliburgonya
- 1 alma
- 1 marék rukkola
- 1 marék dió
- 1 ek vaj
- méz
- lenolaj (hidegen sajtolt olaj)
- só
- bors
Elkészítés:
- A rukkolát alaposan megmossuk, majd konyharuhán megszárítgatjuk.
- A kifliburgonyát megmossuk, héjában megfőzzük.
- Az almát félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük.
- Egy serpenyőben megpirítjuk a durvára aprított diót.
- Egy másik serpenyőben vajat olvasztunk fel, az almaszeleteket kisütjük benne. Közben egy kis mézet csurgatunk az almára.
- Ha a burgonya megfőtt, egy picit lehűtjük, és meghámozzuk, majd vékony karikákra szeljük.
- A burgonyaszeleteket elhelyezzük egy tányéron. Nagyon finoman megsózzuk - ha szeretnénk -, lenolajjal picit meglocsoljuk. Erre halmozzuk a rukkolát. Majd következzen a megsült alma és a pirított dió.
- Ízlés szerint sózhatjuk, borsozhatjuk a végén.
Forrás: L. Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése