Mángoldszár-saláta zölbabbal, hagymával NOSALTY
Hozzávalók:
- 32 mángoldlevél-szár
- 20 dkg zöldhüvelyű zöldbab
- 3 fej hagyma
- ecet
- 1 dl olívaolaj
- 1 citom leve
- csokor petrezselyemzöld
- csokor snidling
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mk. szárított bazsalikom
- 1 mk. szárított szurokfű
- 1 mk. szárított kakukkfű
- 1 mk. szárított majoranna
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítés:
- A félretett mángold levél-szárat felaprítjuk, olyan 2-3 cm hosszú darabokra.
- Levágjuk a zöldbab végeit, mindig 'tesztelve': nincsen vajon fás szál, amely a végekkel könnyen távozik. A zöldbabot is 2 - 3 cm hosszú darabokra szeljük (hosszabbra, mint leveshez vagy főzelékhez!).
- Ecetes forró vízbe dobjuk a darabolt mángold-szárat és zöldbabot (só nincs!), pár percig főzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni. (Az ecetes lé elveszi a mángoldlevél szárának keserűségét és megőrzi a zöldbab hüvelyénak zöldjét!)
- A hagymát félkarikára vágjuk, a petrezselyemzöldet durvára vágjuk, a snidlinget centiméternyi darabokra.
- Elkészítjük a dresszinget: az olívaolajhoz adjuk a citromlevet, az apróra vágott fokhagymát és a fűszereket.
- Egy tálban összekeverünk mindent, a hagyma essen szálakra, sót és frissen őrölt borsot adunk még hozzá, kóstoljuk. Készen van.
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/mangoldszar-salata-zolbabbal-hagymaval
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése