Hozzávalók:
- nagy adag sóska (figyeljünk a mennyiségre, mert összeesik)
- vaj
- húsleves (esetleg kocka)
- kevés felaprított füstölt hús (tarja)
- pici só
- cukor (ízlés szerint)
- tejföl vagy tejszín
- pirított zsemlekocka
Elkészítés:
- A recept megálmodója, Edit szerint a sóska még a spenótnál is jobban összeesik, így egy szatyor sóskából lesz kb. egy négytagú családnak elegendő leves. A sóskát ugyanúgy kell megtisztítani, mint a spenótot: a szárával együtt tépjük ki a középső nagy levéleret.
- A sóskát apróra vágjuk, vajon megdinszteljük, majd amikor összeesik, felengedjük vízzel, és beledobunk egy húsleveskockát vagy felöntjük húslevessel.
- Aztán jöhet egy kevés, apróra darabolt füstölt hús.
- Adunk hozzá egy kevés sót és több evőkanálnyi cukrot. Addig kell cukroznunk, amíg kellemes íze nem lesz.
- Rotyogtatjuk kicsit, majd tejfölt vagy tejszínt öntünk hozzá, még egyszer felforraljuk, és pirított zsemlekockákkal tálaljuk.
- Turmixolni nem feltétlenül kell, a sóska (majdnem teljesen) szétfő magától.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése