Hozzávalók:
- 280 g friss spenót
- 1 nagy vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 125 g liszt
- só
- frissen tört bors
- 3 g sütőpor
- 2 tojás
- 240 ml tej
- 115 g olvasztott vaj
- 200 g mozzarella
Elkészítés:
- A spenótleveleket megmossuk, lecsöpögtetjük.
- A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk.
- Az előbbi 3 összetevőt ügyesen felaprítjuk. Ha van gépünk hozzá, azzal a legjobb.
- Kimérjük a hozzávalókat, és a száraz anyagokat összeöntjük.
- A lisztes egyveleghez adjuk a folyékony (tojás, tej, olvasztott vaj) anyagokat. Ebbe forgatjuk bele a sajtot és a spenótot.
- Fűszerezzük.
- Egy nagyobb tepsit finoman kikenünk vajjal, majd beleöntjük a masszát. Elsimítjuk.
- A sütőt előmelegítjük.
- A süteményt kb. 30 percig sütjük. Tűpróbával bizonyosodunk meg arról, hogy megsült-e. Hagyjuk kihűlni, úgy a legfinomabb!
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése