Anyukám gyakran készíti ezt a lepényt szezonális gyümölcsökkel. Gondoltam, megosztom veletek.
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 13-15 dkg porcukor (eredeti recept: 20 dkg-ot ír)
- fél csomag sütőpor
- 1 bio citrom
- 15 dkg rétesliszt
- margarin (zsiradék)
- 10 dkg olvasztott vaj
- sok-sok őszibarack
Elkészítés:
- Fehéredésig keverünk 5 tojássárgáját a porcukorral, fél csomag sütőporral, majd beletesszük 1 citrom levét és reszelt héját. Én 13 dkg-ra csökkentettem a cukor mennyiségét, és így is finom lett a tészta.
- Tovább keverve beleszitálunk 15 dkg réteslisztet, hozzáadjuk a tojások habbá vert fehérjét, beleöntünk 10 dkg olvasztott, de csak langyos vajat.
- Alaposan kizsírozott, lisztezett, közepes nagyságú tepsibe töltjük, és sűrűn megszórjuk kimagvalt, meghámozott, cikkekre vagy nagy kockákra vágott őszibarackkal.
- A forró sütőben úgy sütjük meg, mint a piskótát.
- A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Forrás: Nagy Elvira-Pelle Józsefné: Nagy süteményeskönyv
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése