2013. július 3., szerda

Cukkinis lapcsánka almás mártogatóssal

Hozzávalók:

  • 2 db cukkini
  • 2 db burgonya
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • 20 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • bors
  • olaj a sütéshez
  • 1 db alma
  • 3 ek reszelt torma
  • 2-3 dl tejföl
  • 2 ek túró
Elkészítés:
  1. Hámozzuk meg a burgonyát, és reszeljük le a cukkinivel együtt.
  2. Mehet hozzá az aprított hagyma és fokhagyma is.
  3. Majd jön a liszt, a tojás és a fűszerek.
  4. Tetszés szerinti méretű lepényeket sütünk ki.
  5. Közben az almát is meghámozzuk, lereszeljük.
  6. Hozzáadjuk a tormát, tejfölt és a túrót, majd picit megsózzuk.
  7. A mártogatóst lehűtjük, és a lapcsánka mellé kínáljuk.
Forrás: Blikk Nők Konyha (2011)


2 megjegyzés:

  1. Na igen! Ezt a receptet elolvasva az én "pampuskám" hasonlít a lapcsánkára. :)

    VálaszTörlés