- 2 db cukkini
- 2 db burgonya
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- 20 dkg liszt
- 1 db tojás
- só
- bors
- olaj a sütéshez
- 1 db alma
- 3 ek reszelt torma
- 2-3 dl tejföl
- 2 ek túró
Elkészítés:
- Hámozzuk meg a burgonyát, és reszeljük le a cukkinivel együtt.
- Mehet hozzá az aprított hagyma és fokhagyma is.
- Majd jön a liszt, a tojás és a fűszerek.
- Tetszés szerinti méretű lepényeket sütünk ki.
- Közben az almát is meghámozzuk, lereszeljük.
- Hozzáadjuk a tormát, tejfölt és a túrót, majd picit megsózzuk.
- A mártogatóst lehűtjük, és a lapcsánka mellé kínáljuk.
Forrás: Blikk Nők Konyha (2011)
Na igen! Ezt a receptet elolvasva az én "pampuskám" hasonlít a lapcsánkára. :)
VálaszTörlésUgye? :))) Én is így képzeltem el.
Törlés