2013. július 7., vasárnap

Bögrés mákos őszibarackkal

Még mindig van finom bio barackunk.

Egy gyors süti a vendégeknek és a mákimádó férjeknek: 

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 10 dkg margarin
  • 1 bögre porcukor  (kb. 3 dl-es bögrékről van szó)
  • 1 bögre darált mák
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre liszt
  • 20 g csomag foszfátmentes sütőpor
  • fahéj ízlés szerint
  • 5-6 cikkekre vágott őszibarack


Elkészítés:

  1. A vajat habosra verjünk a cukorral, hozzáadjuk a tojást, és apránként a lisztet és a tejet.
  2. A sütőport és a fahéjat is belekeverjük.
  3. Egy 20X30 cm-s tepsit sütőlappal kibélelünk, majd szépen eloszlatjuk a tésztát a tepsiben.
  4. Jöhet a gyümölcs.
  5. Kb. 180 fokon 40 percig sütjük.
Forrás: Lengyel Zsuzsanna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése