- 1 kg cukkini
- só
- 2 db friss tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- 20 dkg reszelt sajt
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 6 dkg liszt
- olaj
Elkészítés:
- A cukkinit lereszeljük, besózzuk, majd 5 percig állni hagyjuk. Leöntjük a levét.
- Hozzáadjuk a tojásokat, a zúzott fokhagymát, a reszelt sajtot, a lisztet és a morzsát.
- Sózzuk és borsozzuk.
- Kis lepénykéket formázunk, megforgatjuk őket zsemlemorzsában, és forró olajban kisütjük őket.
- Főtt burgonya illik mellé valami jó kis nyári öntetes salival.
- Fűszerezzük bátran, mert a cukkini semleges ízű.
Forrás: Blikk Nők Konyha (2011)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése