- 6-7 db paprika
- 30-40 dkg feta sajt
- bazsalikom
- szurokfű
- chili (nálam madárszem)
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
- A paprikákat kicsumázzuk, megmossuk.
- A végeket meghagyjuk, mert sütés előtt azzal dugaszoljuk be a paprikákat.
- A fetát villával összetörjük, lazítunk rajta, majd ízesítjük bazsalikommal, oregánóval, chilivel, borssal.
- Töltés előtt a paprikákba is szórunk egy kis oregánót, bazsalikomot, akár chilit is.
- A paprikákba töltjük a fetás masszát.
- Nem töltjük tele őket, a végeket visszahelyezzük.
- Megkenjük a paprikákat olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és sütés előtt késsel megszúrkáljuk őket, nehogy szétrobbanjanak a hőtől.
- Előmelegített sütőben alufóliára fektetve sütjük őket.
- Ha már barnulnak, és hólyagosra sültek, akkor elkészültek.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése