Sajnos nem tudom megmutatni a csodaszép sárga cukkinikarikáimat, ahogy egy fél szelet ciabatta kenyérkén nyugszanak egy kis tonhal kíséretében, mert tönkretettem a fényképezőm memóriakártyáját.
A recept nagyon egyszerű, igazából csak a látvány volt nyálcsorgató :)
Majd legközelebb!
Hozzávalók (2 személyre):
- 2 jó minőségű tonhalkonzerv
- 1 fél sárga héjú cukkini: karikára vágva
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej paradicsom/1 dl paradicsomlé
- só
- bors
- pici citromlé
- 1 ciabatta (kenyér)
Elkészítés:
- A tonhal olaját a serpenyőbe csurgatjuk, és azon sütjük át kb. 2 perc alatt a cukkinikarikákat.
- Hozzáadjuk a karikára vágott hagymát és paradicsomot (vagy paradicsomlevet).
- Összesütjük.
- Jöhet a halacska; szépen eloszlatjuk, majd sózzuk, borsozzuk.
- A visszamaradt szaftban megpirítjuk a kenyereket, és azonnal tálaljuk.
- A karikákat és a halat a kenyérre halmozzuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése