2013. július 19., péntek

Halas cukkinikarikák vacsorára

Sajnos nem tudom megmutatni a csodaszép sárga cukkinikarikáimat, ahogy egy fél szelet ciabatta kenyérkén nyugszanak egy kis tonhal kíséretében, mert tönkretettem a fényképezőm memóriakártyáját.
A recept nagyon egyszerű, igazából csak a látvány volt nyálcsorgató :) 
Majd legközelebb!

Hozzávalók (2 személyre):
  • 2 jó minőségű tonhalkonzerv
  • 1 fél sárga héjú cukkini: karikára vágva
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej paradicsom/1 dl paradicsomlé
  • bors
  • pici citromlé
  • 1 ciabatta (kenyér)
Elkészítés:
  1. A tonhal olaját a serpenyőbe csurgatjuk, és azon sütjük át kb. 2 perc alatt a cukkinikarikákat.
  2. Hozzáadjuk a karikára vágott hagymát és paradicsomot (vagy paradicsomlevet).
  3. Összesütjük.
  4. Jöhet a halacska; szépen eloszlatjuk, majd sózzuk, borsozzuk.
  5. A visszamaradt szaftban megpirítjuk a kenyereket, és azonnal tálaljuk.
  6. A karikákat és a halat a kenyérre halmozzuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése