Hozzávalók:
- 2 nagyobb darab csirkemell (filézve)
- 1 fej vöröshagyma
- 5-6 db érettebb őszibarack
- 2-3 csurgatás szójaszósz
- 3-4 ek szezámmag
- 1 fél bio citrom leve
- 2-3 csurgatás méz
- só
- bors
- gyömbér
- csillagánizs (por)
- pirospaprika
- 1 ek keményítő (elhagyható)
- olívaolaj
A sült vajbabhoz:
- olívaolaj
- kedvenc fűszerkeverékünk (pl. valamilyen keleti mix)
- só
- bors
Elkészítés:
- A csirkét apró kockákra vágjuk és enyhén besózzuk.
- Előveszünk egy wokot.
- Olívaolajon megpároljuk a jó apróra vágott hagymát, majd a húst fehéredésig sütjük.
- Meglocsoljuk szójaszósszal és hozzáadjuk a sok-sok szezámmagot.
- Jöhetnek a szépen feldarabolt barackok, a citromlé és a méz.
- Az utolsó lépés, hogy az egy evőkanál keményítővel besűrítjük az ételt. Egy kis tálkába kiveszünk néhány kanál szószt, ebbe keverjük a keményítőt, és aztán a keményítős szószt belekeverjük az ételbe.
- Végül fűszerezzük, és rizzsel tálaljuk.
- A vajbabot közben elkészítjük az alábbi módon: egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, mossuk meg a babot, csurgassunk rá olívaolajat és szórjuk meg a fűszerkeverékkel, ízesítsük. Forgassuk át a kezünkkel, és kb. 10-15 perc alatt süssük meg a sütőben.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Hmmm, ez nagyon finom volt. Köszi ismét a receptet! :-)
VálaszTörlésHú, de rég készült ez. Na, hamarosan megcsinálom újra! :)
VálaszTörlés