- 1 kg zöldbab
- 10 dkg reszelhető sajt
- 15 dkg juhtúró
- 2 dl tejföl
- 4 dkg vaj
- 1 csomó kapor
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- zsemlemorzsa
- 1 tojássárgája
- A babot enyhén sós vízben a fokhagymával puhára főzzük, lecsepegtetjük.
- Még melegen hozzákeverjük a durvára reszelt sajtot, a morzsolt juhtúrót, a finomra vágott kaprot, és lazán összekeverjük.
- Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett jénaiba szedjük, leöntjük a tojássárgával elkevert, kissé sózott tejföllel, tetejére vajat morzsolunk, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, ami kb. 10-15 perc.
- Azonnal tálaljuk, mert ha kihűlt, sokat veszít az élvezeti értékéből. Melegen viszont mennyei.
Forrás: Dudik Éva
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése