2013. július 11., csütörtök

Oregánó pesto

Ma kaptunk egy szép nagy csokor oregánót, és ha "sajnáljuk" az üde leveleket kiszárítani, készíthetünk egy nagy adag oregánó pestót. Ha bőven van otthon cukkinink, lágyíthatjuk a pestót egy nagyobb darab nyers cukkinivel; csak egyszerűen turmixoljuk le a hozzávalókat.
Plusz egy kis olvasnivaló arról, hogy miért együnk sok-sok szurokfüvet: http://www.vitalland.hu/node/1203

Hozzávalók:
  • nagy adag oregánó (kb. 25 g)
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • napraforgómag/tökmag (fenyőmag, dió, mandula stb.)
  • 1 dl olívaolaj
  • bors
  • csipet só
  • frissen reszelt parmezán
Tippek, trükkök:

Fontos, hogy ne turmixoljuk teljesen krémesre a hozzávalókat; maradjanak durva darabkák a pestóban.
Az olajat pedig apránként adagoljuk hozzá turmixolás közben. Így lesz jó állagú a pestónk.

Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése