Ma kaptunk egy szép nagy csokor oregánót, és ha "sajnáljuk" az üde leveleket kiszárítani, készíthetünk egy nagy adag oregánó pestót. Ha bőven van otthon cukkinink, lágyíthatjuk a pestót egy nagyobb darab nyers cukkinivel; csak egyszerűen turmixoljuk le a hozzávalókat.
Plusz egy kis olvasnivaló arról, hogy miért együnk sok-sok szurokfüvet: http://www.vitalland.hu/node/1203
Hozzávalók:
- nagy adag oregánó (kb. 25 g)
- 1-2 gerezd fokhagyma
- napraforgómag/tökmag (fenyőmag, dió, mandula stb.)
- 1 dl olívaolaj
- bors
- csipet só
- frissen reszelt parmezán
Tippek, trükkök:
Fontos, hogy ne turmixoljuk teljesen krémesre a hozzávalókat; maradjanak durva darabkák a pestóban.
Az olajat pedig apránként adagoljuk hozzá turmixolás közben. Így lesz jó állagú a pestónk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése