Ne felejtsük el a pataki/római tálunkat beáztatni főzés előtt.
- egy szép darab karaj
- 6-8 gerezd fokhagyma
- Himalája só
- őrölt bors
- sok-sok majoranna
- borsikafű
- chili
- 1 fej káposzta
- őrölt kömény
- 1 dl fehérbor
- fél dl víz
- kókuszzsír
- méz
Elkészítés:
- A karajt és a káposztát megtisztítjuk.
- A húsba kis lyukakat szúrunk, és abba dugjuk a fokhagymát, majd megkenjük kókuszzsírral, sózzuk, borsozzuk és bőven beborítjuk a majorannával és borsikafűvel.
- A káposztát tetszőleges csíkokra vágjuk.
- A pataki tál aljára mehet egy kis kókuszzsír, majd rá a káposzta. Sózzuk, mézzel édesítjük, fűszerezzük köménnyel és borssal. Jöhet rá egy dl bor és egy kis víz is. Mehet egy pici méz a húsra is.
- A káposztára helyezzük a húst, lefedjük, majd a hideg sütőbe tesszük, és feltekerjük a gázt 180-200 fokra.
- Fontos, hogy a tál miatt ne melegítsük elő a sütőt.
- Kb. 2 óra alatt készül el, természetesen a hús méretétől is függ a sütési idő.
- Egy óra után nézzünk a fedő alá. Ha gondoljuk, fordítsuk át a húst.
- Süssük legalább fél óráig fedő nélkül is a sütés vége felé.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése