2013. július 26., péntek

Pataki tálban sült karaj káposztával

Ne felejtsük el a pataki/római tálunkat beáztatni főzés előtt.

Hozzávalók:
  • egy szép darab karaj
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • Himalája só
  • őrölt bors
  • sok-sok majoranna
  • borsikafű
  • chili
  • 1 fej káposzta
  • őrölt kömény
  • 1 dl fehérbor
  • fél dl víz
  • kókuszzsír
  • méz
Elkészítés:
  1. A karajt és a káposztát megtisztítjuk.
  2. A húsba kis lyukakat szúrunk, és abba dugjuk a fokhagymát, majd megkenjük kókuszzsírral, sózzuk, borsozzuk és bőven beborítjuk a majorannával és borsikafűvel.
  3. A káposztát tetszőleges csíkokra vágjuk.
  4. A pataki tál aljára mehet egy kis kókuszzsír, majd rá a káposzta. Sózzuk, mézzel édesítjük, fűszerezzük köménnyel és borssal. Jöhet rá egy dl bor és egy kis víz is. Mehet egy pici méz a húsra is.
  5. A káposztára helyezzük a húst, lefedjük, majd a hideg sütőbe tesszük, és feltekerjük a gázt 180-200 fokra.
  6. Fontos, hogy a tál miatt ne melegítsük elő a sütőt.
  7. Kb. 2 óra alatt készül el, természetesen a hús méretétől is függ a sütési idő.
  8. Egy óra után nézzünk a fedő alá. Ha gondoljuk, fordítsuk át a húst.
  9. Süssük legalább fél óráig fedő nélkül is a sütés vége felé.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése