2013. július 18., csütörtök

Mángoldos (vagy spenótos) gnocchi

Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 csokor mángold
  • 1 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 tk só
Elkészítés:
  1. A krumplit héjában megfőzzük.
  2. Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, a mángoldot bő vízben pár perc alatt megfőzzük, kinyomkodjuk belőle a vizet, felszeleteljük.
  3. A megfőtt krumplit meghámozzuk, majd a hagymával és a mángolddal együtt krumplinyomón átnyomjuk (vagy ledaráljuk).
  4. Sózzuk, majd hozzáadjuk a tojást és annyi lisztet, hogy puha, formázható tésztát kapjunk.
  5. Gyerekökölnyi darabokból kígyókat sodrunk, azokat 2 cm-es darabokra vágjuk. (És ennél a lépésnél alaposan meglisztezett tálcán lefagyasztható. Ha megfagytak a gnocchik, átpakoljuk őket zacskókba, és 3 hónapig eláll. Ennyi alapanyagból kb. 8 személyes adag lesz.)
  6. 2-3 perc alatt (fagyottat 4-5 perc alatt) bő vízben kifőzzük. Akkor van kész, amikor feljön a víz tetejére.
  7. Paradicsommártással, fokhagymás sajtmártással vagy fokhagymás tejföllel és parmezánnal tálaljuk.
  8. Mángold helyett spenóttal is elkészíthető.
Forrás: BBC Food (ford. Dudik Éva)


6 megjegyzés:

  1. A mai nap istenítette Réka ezt a receptet, és most megvan. Hű de rég itt bujkál.

    VálaszTörlés
  2. Azt már én is megcsinálom holnap!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak arra vigyázzatok, hogy ne főzzétek túl, mert akkor nem valami guszta látvány (bár finom). Amikor feljön a víz tetejére, tényleg kész van :) Éva

      Törlés
    2. Látom magam előtt, hogy a hétvégén mindenki gnocchival fog szórakozni. De most eldöntöttem, hogy végre rászánom az időt :))) Köszi a tippet, Éva!

      Törlés
  3. :) (én is utálok bíbelődni vele, ezért szoktam óriási adagokat csinálni, és a maradék mehet a fagyasztóba) É

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minket lenyűgözött ez a kaja! Köszönjük, Éva. Fokhagymás tejföllel isteni volt. Ja, annyit, hogy én talán 2 tk sót is raknék bele legközelebb, de ez már egyéni ízléstől is függ. Nagyon köszi!!!

      Törlés