Mángoldos (vagy spenótos) gnocchi
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 csokor mángold
- 1 db tojás
- 30 dkg liszt
- 1 ek olívaolaj
- 1 tk só
Elkészítés:
- A krumplit héjában megfőzzük.
- Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, a mángoldot bő vízben pár perc alatt megfőzzük, kinyomkodjuk belőle a vizet, felszeleteljük.
- A megfőtt krumplit meghámozzuk, majd a hagymával és a mángolddal együtt krumplinyomón átnyomjuk (vagy ledaráljuk).
- Sózzuk, majd hozzáadjuk a tojást és annyi lisztet, hogy puha, formázható tésztát kapjunk.
- Gyerekökölnyi darabokból kígyókat sodrunk, azokat 2 cm-es darabokra vágjuk. (És ennél a lépésnél alaposan meglisztezett tálcán lefagyasztható. Ha megfagytak a gnocchik, átpakoljuk őket zacskókba, és 3 hónapig eláll. Ennyi alapanyagból kb. 8 személyes adag lesz.)
- 2-3 perc alatt (fagyottat 4-5 perc alatt) bő vízben kifőzzük. Akkor van kész, amikor feljön a víz tetejére.
- Paradicsommártással, fokhagymás sajtmártással vagy fokhagymás tejföllel és parmezánnal tálaljuk.
- Mángold helyett spenóttal is elkészíthető.
Forrás: BBC Food (ford. Dudik Éva)
A mai nap istenítette Réka ezt a receptet, és most megvan. Hű de rég itt bujkál.
VálaszTörlésAzt már én is megcsinálom holnap!:)
VálaszTörlésCsak arra vigyázzatok, hogy ne főzzétek túl, mert akkor nem valami guszta látvány (bár finom). Amikor feljön a víz tetejére, tényleg kész van :) Éva
TörlésLátom magam előtt, hogy a hétvégén mindenki gnocchival fog szórakozni. De most eldöntöttem, hogy végre rászánom az időt :))) Köszi a tippet, Éva!
Törlés:) (én is utálok bíbelődni vele, ezért szoktam óriási adagokat csinálni, és a maradék mehet a fagyasztóba) É
VálaszTörlésMinket lenyűgözött ez a kaja! Köszönjük, Éva. Fokhagymás tejföllel isteni volt. Ja, annyit, hogy én talán 2 tk sót is raknék bele legközelebb, de ez már egyéni ízléstől is függ. Nagyon köszi!!!
Törlés