Sosem főztem még levest tökből, de idén ez a krémleves eddig a zöldségszezon legkellemesebb meglepetése:
Hozzávalók:
- 1 ek olívaolaj
- 1 közepes hagyma apróra vágva
- 50 dkg tök kockákra vágva
- 2-2 tk kakukkfű és oregánó
- 1,5 l zöldségleves (1 kockából)
- só
- fél bögre (mirelit vagy friss) kukorica
- 1 tk citromlé
- (10 dkg feta)
Elkészítés:
- Az olívaolajon megfuttatjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a tököt, és néhány percig együtt pirítjuk a kettőt.
- Majd hozzáadjuk a fűszereket és a zöldséglevest, sózzuk, és kb. 10-15 perc alatt megfőzzük a tököt.
- Pürésítjük a levest, majd hozzáadjuk a kukoricaszemeket, és tovább főzzük a levest, amíg a kukorica meg nem fő (kb. 10 perc).
- A végén kevés citromlevet öntünk hozzá, és ha friss zöldfűszereket használtunk, azokból is szórunk egy kicsit a tetejére.
- Az eredeti recept szerint tíz deka morzsolt feta is dukál még a tetejére, de nekem az nem hiányzott belőle.
Forrás: http://www.eatingwell.com/recipes/golden_summer_squash_corn_soup.html (ford. Dudik Éva)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése