2013. július 6., szombat

Padlizsános tészta majoránnával

Hozzávalók:

  • 1 nagy padlizsán (kb. 40-50 dkg)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb hagyma apróra vágva
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanálnyi friss majoranna (vagy 1/2 tk szárított)
  • 50 dkg nem túl nagyalakú tészta (pennette, kagylótészta, fussili)
  • 1 evőkanál petrezselyem
  •  1 evőkanál vörösborecet
  • só, bors

Elkészítés:

  1. A meghámozott padlizsánt két centis kockákra vágjuk, szűrőbe tesszük, besózzuk, és 30-40 percig hagyjuk csöpögni, majd hideg vízzel leöblítjük.
  2. Olajon megfuttatjuk a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a padlizsánt és a majoránnát, 5 percig pirítjuk, majd fedő alatt, kis lángon, időnként megkeverve tovább főzzük még kb. 10-15 percig.
  3. Közben kifőzzük a tésztát.
  4. Amikor a padlizsán megfőtt, hozzákeverjük a petrezselymet, az ecetet, sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a tésztával.

  5. A padlizsán előkészítése után szupergyors kaja: a szósz elkészül, amíg kifő a tészta. És finom is.

Forrás: Julia della Croce: The Vegetarian Table - Italy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése