- 1 nagy padlizsán (kb. 40-50 dkg)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kisebb hagyma apróra vágva
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 1 teáskanálnyi friss majoranna (vagy 1/2 tk szárított)
- 50 dkg nem túl nagyalakú tészta (pennette, kagylótészta, fussili)
- 1 evőkanál petrezselyem
- 1 evőkanál vörösborecet
- só, bors
Elkészítés:
- A meghámozott padlizsánt két centis kockákra vágjuk, szűrőbe tesszük, besózzuk, és 30-40 percig hagyjuk csöpögni, majd hideg vízzel leöblítjük.
- Olajon megfuttatjuk a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a padlizsánt és a majoránnát, 5 percig pirítjuk, majd fedő alatt, kis lángon, időnként megkeverve tovább főzzük még kb. 10-15 percig.
- Közben kifőzzük a tésztát.
- Amikor a padlizsán megfőtt, hozzákeverjük a petrezselymet, az ecetet, sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a tésztával.
- A padlizsán előkészítése után szupergyors kaja: a szósz elkészül, amíg kifő a tészta. És finom is.
Forrás: Julia della Croce: The Vegetarian Table - Italy
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése