2013. július 21., vasárnap

Pikáns párolt káposzta

Hozzávalók:

  • 1 fej káposzta
  • balzsamecet/almaecet
  • méz
  • aszalt szilva



Elkészítés:
  1. Egy fej káposzta legyalulva. Lehet fehér is, lila is vegyesen.
  2. Balzsamecet vagy almaecet és méz ízlés szerint mehet bele. Nyilván ez függ a méz és az ecet minőségétől, de támpontnak mondjuk öt evőkanál méz, két evőkanál ecet. 
  3. A mézet beletesszük a serpenyőbe, kicsit karamellizáljuk, aztán beleöntjük az ecetet, majd beletesszük a káposztát, és megpároljuk. 
  4. Ha lila káposztából készítjük, akkor a káposztával együtt tegyünk bele aszalt szilvát is.

Forrás: Hal a tortán c. műsor http://supertv2.hu/musoraink/hal_a_tortan/3830_falusi_mariann_ha_rossz_lesz_akkor_majd_rohogunk.html (3:45-től 5:50-ig) - Kovács Bernadett

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése