- 1 fej káposzta
- balzsamecet/almaecet
- méz
- aszalt szilva
Elkészítés:
- Egy fej káposzta legyalulva. Lehet fehér is, lila is vegyesen.
- Balzsamecet vagy almaecet és méz ízlés szerint mehet bele. Nyilván ez függ a méz és az ecet minőségétől, de támpontnak mondjuk öt evőkanál méz, két evőkanál ecet.
- A mézet beletesszük a serpenyőbe, kicsit karamellizáljuk, aztán beleöntjük az ecetet, majd beletesszük a káposztát, és megpároljuk.
- Ha lila káposztából készítjük, akkor a káposztával együtt tegyünk bele aszalt szilvát is.
Forrás: Hal a tortán c. műsor http://supertv2.hu/musoraink/hal_a_tortan/3830_falusi_mariann_ha_rossz_lesz_akkor_majd_rohogunk.html (3:45-től 5:50-ig) - Kovács Bernadett
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése