A rakott húshoz:
- 2 db csirkemell szeletekre vágva
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 5-6 szem burgonya
- 1 közepes méretű cukkini
- 2-3 szem paradicsom (paradicsomlé)
- 1 csokor bazsalikom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- kókuszzsír
- só
- bors
- sajt
1 fél sárga cukkini
1 nagyobb répa
1 marék felaprított répalevél
1 marék felaprított petrezselyem
Az öntethez: fehérborecet, olívaolaj, só, bors, méz, pici mustár
csipet só
1 nagyobb répa
1 marék felaprított répalevél
1 marék felaprított petrezselyem
Az öntethez: fehérborecet, olívaolaj, só, bors, méz, pici mustár
csipet só
Elkészítés:
- A csirkemelleket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és mozsárban összetört fokhagymával bedörzsöljük. Majd egy jénaiba tesszük őket. Csorgatunk rájuk egy kis kókuszzsírt, majd a jénait lefedve 15 percig sütjük 200 fokon.
- Megtisztítjuk a krumplit, majd szépen vékony karikákra felszeljük.
- A cukkinit nem hámozzuk meg, csak a krumplihoz hasonló vastagságú karikákra vágjuk.
- A hagymát is felkarikázzuk.
- Ha a hús megpuhult, a zöldségeket rétegezve szépen rápakoljuk.
- Minden réteget sózzunk meg enyhén, és szórjuk egész bazsalikomleveleket a rétegek közé. Ne spóroljunk a fűszerrel.
- Ha nem volt paradicsomunk, locsoljunk egy kis télire eltett paradicsomlevet az ételre, majd mehet a sütőbe még egy kicsit lefedve.
- Félidőben vegyük le a jénai fedelét, és süssük tovább a rakottast.
- Végül szórjuk meg sajttal, és pirítsuk rá.
A saláta:
- Gyaluljuk le a cukkinit. Maradjon rajta a héja, így szép, színes salátát kapunk.
- A felaprított répalevelet és petrezselymet adjuk hozzá, majd reszeljük bele a répát is.
- Az öntettel nyakon öntjük, picit megsózzuk, majd egy 15-20 percre hűtőbe tesszük.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése