Finom keleties köretet ajánlok nektek. Akár egy egész pak choi is simán elfér benne.
Hozzávalók (4 személyre):
- 8-10 szem burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 vastag szál újhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 egész fej pak choi (levelekkel, szárakkal)
- olívaolaj + étolaj
- 3-4 ek balzsamecet
- só
- frissen őrölt bors
- gyömbér (friss vagy gyömbérpor)
Elkészítés:
- Az újhagymát és a vöröshagymát megmossuk, felkarikázzuk, majd olívaolaj és étolaj keverékén megpároljuk egy nagy serpenyőben. Olyan serpenyőt használjunk, amely fedővel is rendelkezik.
- Löttyintsünk rá a balzsemecetből kb. 2 evőkanálnyit.
- A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajra dobjuk. Jól megkeverjük, megpirítjuk.
- A burgonyát sózzuk, és adjuk hozzá a 2 gerezd felaprított fokhagymát.
- Öntsünk alá egy pici vizet, fedjük le, és süssük addig, amíg puhulni nem kezd. Alkalmanként kavarjuk meg, és esetleg pótoljuk a vizet, vagy adjunk még hozzá egy kis olívaolajat.
- A pak choi-t alaposan mossuk meg, szedjük leveleire, aprítsuk fel.
- Miután a burgonya megpuhult, adjuk hozzá a pak choi-t, süssük össze.
- Ízesítsük gyömbérrel, még egy kis balzsamecettel, sózzuk, borsozzuk.
Forrás: http://www.food.com/recipe/bok-choy-potato-and-onion-side-dish-323147 (Lengyel Zsuzsa)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése