- 2 db pak choi / bordás kel / bok choi :) felszeletelve
- 0,5 kg fehér spárga megpucolva puhára főzve felkarikázva
- 2 szál újhagyma finomra vágva
- pár savanyú uborka apróra vágva
- olívaolaj, füge ecet, só, 1 ek méz, 1/2 grapefruit leve
Elkészítés:
- A pak choi-t leveleire szedem, hogy alaposan megtudjam mosni .
- Figyelem! valódi kertből jött :) Nyomokban homokot és apró bogárkákat tartalmazhat! Ropogós, lédús levélnyél, finom visszafogott íz.
- Kora tavasszal oda vagyok ezért a zöldségért, nyersen és párolva egyaránt...itt most nyersen :)
- A spárga a Bio Pipacs tanyáról érkezett, extra zsenge, frissen szedett baráti kezek által és hát bio :) (ezen a ponton már elkényeztetve érezzük magunkat:))) MOST van a szezonja szóval lubickolunk a spárgakrémlevesben és egyéb nyalánkságokban. Érdemes krumplihámozóval a rügy csúcsától a töve felé vékonyan lehámozni, vigyázva hogy a zsenge csúcsot ne törjük le, majd a végéből is egy picit visszavágni. Forró vízben puhára főztem, lehűtöttem majd a többi hozzávalóval óvatosan összekevertem.
Tepsis burgonyához:
- karikára vágott burgonya
- sok sok sok fokhagyma apróra vágva
- só
- füstölt sonka (hááázi...saját :) felkockázva, megpirítva
Elkészítés:
- A burgonyát felszeletelem, tepsibe szórom, összekeverem a fokhagymával, sóval és egy pici olajjal, majd lefedve sütőbe teszem.
- Mikor megpuhult, ráöntöm a serpenyőben megpirított sonkakockákat, és a sütőbe visszatolva még grillezem egy picit, hogy a burgonya kapjon egy kis színt.
Forrás: Kiss-Kovács Orsolya
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése