Egy újabb stir-fry, aminél a hozzávalók darabolás addig, vagy tovább tart, mint a tényleges főzés. A kép nem teljesen authentikus, nekem ilyen 3 perces tésztám volt, újhagymát használtam vöröshagyma helyett és nem tettem bele csak a képen látható gyömbér felét.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 50 dkg kínai tészta
- só
- 4 1/2 evőkanál étolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg csirkemell
- 1 vöröshagyma
- 1/2 bok choi vagy pak choi
- 2 sárgarépa
- 1/2 ujjnyi gyömbér
- 1/2 csilipaprika
- 2 evőkanál szójaszósz
- A tésztát lobogó sós vízben 3 percig előfőzzük, majd leszűrjük.
- Egy wokban alaposan felforrósítunk 1 evőkanál olajat, hozzáadunk egy gerezd apróra vágott fokhagymát, körbepirítjuk benne a kockákra vágott csirkehúst, majd kivesszük.
- Még egy kevés olajat teszünk a wokba, felforrósítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a feldarabolt bok choit, a karikákra vágott répát és gyömbért, valamint a csilit. A zöldségeket átpirítjuk, majd kivesszük.
- A wokot egy konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, a maradék 3 evőkanál olajjal újból felforrósítjuk, amjd beletsszük a tésztát és a szójaszószt.
- Amikor a tészta kissé megpirult, hozzákeverjük a húst és a zöldségeket, és még néhány percig együtt pirítjuk. (Ha szükséges adjunk hozzá egy kevés vizet)
Forrás: TV Paprika Magazin 2013. november (Fülöp Judit)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése