A bazsalikomot ugyan lefelejtettem, de így is rendkívül látványos vacsorát kanyarítottam a csíkos céklából. Sózatlan, pirított pisztáciát az Aldiban, kecskesajtot a piacon is találunk.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 5-6 db közepes méretű csíkos Chioggia cékla hámozva (kb. 45 dkg)
- maroknyi friss bazsalikom levél, vékonyra metélve
- 2 evőkanál frissen facsart citromlé
- 2-3 evőkanál jó minőségű olíva olaj (vagy akinek van pisztácia olaj)
- 1 1/2 teáskanál cukor
- 1/4 teáskanál só
- 10 dkg lágy, friss kecskesajt
- 2 evőkanál pirított pisztácia, durvára darabolva
- friss, zsenge rukkola és/vagy más zöld saláta
- Zöldséghámozóval, mandolinnal vagy spirálvágóval vágjunk a céklákból szalagot (vagy hajszálvékony szeleteket). Rakjuk egy tányérra a bazsalikom társaságában.
- A cukorral, sóval, citromlével, olívaolajjal keverjük ki a salátalevet, ügyeljünk rá, hogy a cukor és a só jól felolvadjon.
- Öntsünk épp annyi salátalevet a céklaszeletekre, hogy vékonyan bevonja őket; majd adjunk még egy kicsit hozzá és ízesítsük. Tegyük rá a kecskesajtot és a pisztáciát. Rukkolával vagy más, zsenge zöldsalátával tálaljuk.
Forrás: http://familystylefood.com/2011/04/candy-cane-beet-salad-with-pistachios-goat-cheese/
(fordította: Fülöp Judit)
(fordította: Fülöp Judit)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése