Remek ötlet, hogy a leveshez felhasznált spenótnak csupán a felét főzzük bele a lébe, és a maradékot csak a turmixba dobjuk bele. Így élvezhetjük igazán a spenót jó tulajdonságait egy levesben is.
- egy fej vöröshagyma felaprítva
- egy fej lilahagyma felaprítva
- 2 gerezd fokhagyma felaprítva
- 50 g vaj
- egy közepes méretű burgonya
- 450 ml csirke/zöldség alaplé (vagy víz + bio leveskocka)
- 250 ml tej (az eredeti recept 600 ml-t ír) /növényi tej is használható
- 450 g friss spenót felaprítva
- egy fél citrom reszelt héja
- szerecsendió
- 1 dl habtejszín
- só (szükség szerint)
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
- A vajat megolvasztjuk egy fedővel rendelkező lábasban, majd megpároljuk rajta a háromféle hagymát.
- Hozzáadjuk az apróra felkockázott burgonyát, majd kevergetés mellett egy pár perc alatt pároljuk.
- Hozzáadjuk az alaplét, és 8-10 perecen keresztül főzzük.
- Következhet a tej, a spenót fele és a citromhéj.
- Lefedjük, és 10 perc alatt kis lángon főzzük.
- A turmixgépbe szedjük át a levest, és jól összeturmixoljuk.
- Hozzáadjuk a maradék friss spenótot és a tejszínt, majd krémesre turmixoljuk.
- Az alaplétől függ, hogy szükséges-e sóznunk.
- Borssal és szerecsendióval ízesítjük.
- Szükségtelen újra felfőzni.
Forrás: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/1571/creamy-spinach-soup (Lengyel Zsuzsa)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése