2014. május 30., péntek

Ricottakrém gyümölcspürével

Nagyon könnyű poharas desszert, amelyhez bármilyen gyümölcspürét adhatunk. Igazi tuti kis nyári finomság. Eperrel, őszibarackkal, egressel, meggyel vagy akár homoktövissel is el tudom képzelni.

Hozzávalók:

  • 6 dl tej
  • 1/2 citrom héja
  • vaníliapor
  • néhány ek Xilit vagy méz
  • 3 ek búzadara
  • 1 csipet só
  • 30 dkg ricotta
  • 4-5 ek kókuszreszelék
Elkészítés:
  1. A tejet feltesszük főni, majd hozzáadjuk az édesítőt, a vaníliát és a citromhéjat.
  2. Amikor már forrni kezd, beleszórjuk a búzadarát, és állandó kevergetés mellett kb. 7-8 perc alatt készre főzzük. 
  3. Kis poharakba szedjük, majd félretesszük hűlni.
  4. A gyümölcsöt leturmixoljuk hozzá, majd a tetejére kanalazzuk.
Forrás: Stahl magazin 2012 (Lengyel Zsuzsa)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése