Kellemes vacsora egy kis kenyérrel, bármelyik retekből amit kaptunk. Kenhetjük kenyére, de mártogatni is jó.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 1 csomó retek, megmosva és finomra kockázva (kb. 1,8 dl)
- 1/4 teáskanál só
- 22,5 dkg krémsajt
- 4 evőkanál natúr joghurt
- 2 evőkanál metélőhagyma felaprítva
- 1 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál citromlé
- 1/4 teáskanál só
- 1/4 teáskanál frissen őrölt bors
- zsenge zöld levelek dekoráláshoz
- szeletelt kenyér
- Tegyük a felaprított retket egy kis tálba. Szórjuk meg az 1/4 teáskanál sóval és hagyjuk 20 percre magára, hogy kiengedje a levét.
- Egy közepes tálban keverjük össze a krémsajtot, joghurtot, metélőhagymát, citromlevet, citrom héjat. Sózzuk, borsozzuk.
- Nyomkodjuk ki alaposan a sózott retket és adjuk a már elkészült krémsajtos keverékhez. A retek alapos kinyomkodása nagyon fontos lépés!!! Tegyük a keveréket hűtőbe legalább fél órára tálalás előtt, ez idő alatt sűrűsödik és az ízek is összeérnek.
- Tálaláskor kenjük meg a kenyereket a krémmel és díszitsük zsenge, zöld levelekkel.
Forrás: http://susikochenundbacken.blogspot.hu/2014/04/radish-cream-cheese-spread-for-spring.html
(fordította Fülöp Judit)
(fordította Fülöp Judit)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése