Gazdáink konyhájából érkezett recept:
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 doboz tonhal
- 1 csokor friss csíkos cékla levelestől (Tondo di Chioggia)
- 1 doboz rizstejszín (vagy sima tejszín)
- 3 db nagyobb burgonya
- 1 fej fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kis zöldfűszer, én most tárkonyt használtam
- só, bors
- balzsamecet (alapkellék a konyhában!)
- olaj
Elkészítés:
- A cékla gumókat negyedbe, majd vékony szeletekre vágtam. A felkarikázott vöröshagymával együtt serpenyőben pirítottam, egy picit pároltam, de nem teljesen puhára; nem szeretem ha megsemmisülnek a zöldségek :)
- Jött egy pici só, egy kis löttyintés balzsamecet, majd egy jénaiba öntöttem. Ugyanígy jártam el a finomra vágott céklaszárral és céklalevéllel. Végül pedig a burgonyákat is nagyon vékony szeletre vágva pirítottam és azt is a jénaiba halmoztam. (Azért csináltam mindezt külön-külön, hogy ne párolódjanak, hanem először tényleg piruljanak egy picit a zöldségek)
- A rizstejszínt, fokhagymát, tonhalat, egy pár csepp balzsamecetet összekevertem és meglocsoltam vele a "rakott" zöldségeT.
- Három céklalevéllel lefedtem, majd betettem a sütőbe. Légkeveréses fokozaton gyorsan összebarátkoztak a hozzávalók.
- Egy édes, savanyú tonhalas zöldséges étel készült el így, ami nekem nagyon az ízvilágom (a férjemnek kevésbé: de ha tonhal helyett raktam volna hozzá valamilyen húst biztosan közelebb állt volna az ő szívéhez is :D)
- A lényeg, amit mindig mondok, nincsenek szabályok, szerintem kombináljatok bátran zöldségekkel és zöld leveleikkel, az arányokkal és a fűszerezéssel!
Forrás: Kiss-Kovács Orsolya
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése