2014. május 4., vasárnap

Mustáros, tejszínes újburgonya

Gondolom nem csak én számolom a napokat az első idei dobozig. Addig is itt egy kis kellemes egytálétel újkrumplival.

Hozzávalók
  • 2 evőkanál szűz olívaolaj
  • 80 dkg újburgonya, vékony karikákra szelve
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • 2 közepes lilahagyma egészen vékony karikákra szelve
  • 3 evőkanál (magos) mustár
  • 3 dl tejszín vagy zabtejszín
Elkészítés
  1. Egy tűzálló tálat vagy tepsit az olajjal kikenünk, majd egy réteg szeletelt újburgonyát szétterítünk. Sózzuk, borsozzuk, majd rárétegzünk egy sor lilahagymát.
  2. A krumpli-só,bors-lilahagyma rétegeket addig váltogatjuk, míg van hozzávalónk.
  3. A mustárt a tejszínnel összekeverjük és a zöldségekre öntjük.
  4. Normál sütőben 180 fokon, légkeverésesben 165 fokon, előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Forrás: Ízek és érzések magazin 2013. július-augusztus (Fülöp Judit)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése