Gondolom nem csak én számolom a napokat az első idei dobozig. Addig is itt egy kis kellemes egytálétel újkrumplival.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 2 evőkanál szűz olívaolaj
- 80 dkg újburgonya, vékony karikákra szelve
- só, frissen őrölt fekete bors
- 2 közepes lilahagyma egészen vékony karikákra szelve
- 3 evőkanál (magos) mustár
- 3 dl tejszín vagy zabtejszín
- Egy tűzálló tálat vagy tepsit az olajjal kikenünk, majd egy réteg szeletelt újburgonyát szétterítünk. Sózzuk, borsozzuk, majd rárétegzünk egy sor lilahagymát.
- A krumpli-só,bors-lilahagyma rétegeket addig váltogatjuk, míg van hozzávalónk.
- A mustárt a tejszínnel összekeverjük és a zöldségekre öntjük.
- Normál sütőben 180 fokon, légkeverésesben 165 fokon, előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Forrás: Ízek és érzések magazin 2013. július-augusztus (Fülöp Judit)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése