2014. május 8., csütörtök

Mennyei krémes polenta

Gluténmentes köret finom húsokhoz, zöldségekhez.

Hozzávalók (6 személyre):
  • 30 dkg kukoricadara
  • 9 dl víz
  • 9 dl tej
  • 3-4 ek vaj
  • 3 tk só
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • 1 kis doboz tejföl
  • reszelt parmezán ízlés szerint
Elkészítés:

  1. A tejet, a vizet és a vajat egy nagy lábasban felforraljuk, majd kézi habverő segítségével fokozatosan hozzáadjuk a darát.
  2. Szépen, folyamatosan kevergetjük, amíg besűrűsödik. Szükség esetén még adjunk hozzá tejet vagy vizet. Vigyázzunk, hogy ne égjen/ragadjon le.
  3. Nagyon gyorsan megfő a kukoricadara.
  4. Ízesítjük, hozzádjuk a tejfölt és a parmezánt, majd lefedve melegen tartjuk tálalásig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése