Gluténmentes köret finom húsokhoz, zöldségekhez.
Hozzávalók (6 személyre):
- 30 dkg kukoricadara
- 9 dl víz
- 9 dl tej
- 3-4 ek vaj
- 3 tk só
- őrölt bors
- szerecsendió
- 1 kis doboz tejföl
- reszelt parmezán ízlés szerint
Elkészítés:
- A tejet, a vizet és a vajat egy nagy lábasban felforraljuk, majd kézi habverő segítségével fokozatosan hozzáadjuk a darát.
- Szépen, folyamatosan kevergetjük, amíg besűrűsödik. Szükség esetén még adjunk hozzá tejet vagy vizet. Vigyázzunk, hogy ne égjen/ragadjon le.
- Nagyon gyorsan megfő a kukoricadara.
- Ízesítjük, hozzádjuk a tejfölt és a parmezánt, majd lefedve melegen tartjuk tálalásig.
Forrás: http://www.foodnetwork.com/recipes/emeril-lagasse/creamy-polenta-recipe2.html (Lengyel Zsuzsa)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése