A cékla leveleiből egy gazdag salátát készítettem. Tényleg gazdag lett, mert kb. minden olyat belepakoltam amit a tej-, tojás-, gluténmentes diétám alatt ehetek :D
Hozzávalók:
- zsenge céklalevelek és apró céklák felszeletelve
- pár darab savanyú ubi
- 2 alma
- sok pirított mandula!!! nagyon fontos ízösszetevőőő
- 1 tonhal konzerv (bűűűnözök) :)
- öntet: olívaolaj, füge ecet (ez lehet más ecet is), méz, só
És még maradt pár céklagumóm, hogy a reggeli hamletemre rápakoljam. Egyszerű, de mutatós reggeli.
Legközelebb majd egy kevés napraforgó vagy szezámmagot sóval megpirítok és rászórom.
A burgonyapüréhez:
- sarpo mira burgonya
- kókusztej
- szerecsendió
- margarin (ha ehetném vajat tettem volna, mert a margarin nem egészséges :)
Desszertnek kukoricadarát főztem meg kókusztejben és összekevertem mézzel. A tetejére házi szilvalekvár került.
Forrás: Kiss-Kovács Orsolya
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése