Igaz ez messze van a tejmentestől, így egyesek ;) diétájába sajnos nem illeszkedik. De nagyon egyszerű és nagyon finom. Sajnos a fényképezés már csak ebéd után jutott eszembe, de majd legközelebb :)
Hozzávalók
Hozzávalók
- 1 kg újburgonya
- 60 dkg csirkemell
- 20 dkg cukkini
- 10 dkg aszalt paradicsom; olajban eltéve
- Rukkolás túróhoz:
- 5 dkg rukkola
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg tehéntúró
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál citromlé
- só
- bors
- Előkészítés: A burgonyákat megtisztítjuk (a zsenge újburgonyát elég megsikálni), megmossuk, ha kell, kettévágjuk. Sós vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük. Közben a húst leöblítjük, nagyobb kockákra vágjuk. A cukkinit megmossuk, ujjnyi vastag karikákra szeljük. A paradicsomot kettévágjuk.
- A húst, a cukkinit, a burgonyát és a paradicsomot váltakozva kis nyársra vagy hurkapálcára húzzuk. Akkora nyársakat készítsünk, hogy beleférjenek a serpenyőnkbe! Felforrósítjuk az olajat a serpenyőben, és a nyársakat egymás után kb. 8 percig sütjük benne. Közben többször is megforgatjuk. Sütés közben sóval, borssal ízesítjük. A rukkolás túróval kínáljuk.
- Rukkolás túró: A rukkolát megtisztítjuk és kissé összevagdaljuk. A fokhagymát megtisztítjuk, öszzezúzzuk. A túrót áttörjük a tejföllel, beledolgozzuk a fokhagymát, a rukkolát (össze is turmixolhatjuk), sóval, őrölt fehér borssal, a citromlével ízesítjük. Mindenféle sült és grillezett húsokhoz, sült burgonyához jól illik.
Forrás: Kiskegyed Konyhája 2009. május (Fülöp Judit)
Jól hangzik nagyon!
VálaszTörlésFinom is :) Ma volt először, de lesz még :)
Törlés