Lehet gyerkőccel együtt is finomat főzni. Közben pedig mesélhet is az ember! Varsányi Zsuzsa küldte nekünk ezt a receptet, amelyet Bereznay Tamás "Mesék a konyhából" c. könyve alapján, gyerekei segítségével készített el.
Hozzávalók:
- 1 csomag óriás kagylótészta
- 1 kg spenót
- 40 dkg feta
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 20 szem magozott olajbogyó
- 3 tojássárgája
- 4 dl tejszín
- csipet szerecsendió
- csipet só (elhagyható)
- fél dl olaj/vaj
Elkészítés:
- A fokhagymát és a hagymát vajon megpároljuk. Hozzáadjuk az alaposan megmosott, feldarabolt spenótot, és összepároljuk.
- A fetasajtot villával elnyomkodjuk benne, majd mehet hozzá a darabolt olajbogyó.
- Fűszerezzük.
- Az óriás kagylótésztát majdnem készre kifőzzük, megtöltjük a töltelékkel, tepsibe tesszük, a tojássárgájával elkevert tejszínnel meglocsoljuk, és összesütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése