Ez egy klasszikus krémleves kétféle levélkével megspékelve. Egyszerű, olcsó, finom.
Hozzávalók:
- 1 közepes szem burgonya
- 1 szál sárgarépa
- 2-3 gerezd fokhagyma vagy 1 szál új fokhagyma
- 1 fej lilahagyma
- 1 fej vöröshagyma
- maradék hagymaszár
- 1 csomag reteklevél
- 1 csomag céklalevél
- só
- frissen őrölt bors
- zeller zöldje (a fagyasztóból)
- vaj
- 1 l zöldség alaplé (vagy bio leveskocka + víz)
Elkészítés:
- A zöldségeket megtisztítjuk, felkockázzuk.
- A vajon megpároljuk a hagymákat, a burgonyát és a sárgarépát, majd felöntjük az alaplével, és lefedjük a lábast.
- A zöldségeket puhára főzzük, majd hozzáadjuk az apróra vágott leveket és a zeller zöldjét. Egy perc alatt megpároljuk, megkavarjuk, majd mehet is a leves a turmixba.
- Alaposan összeturmixoljuk, visszaöntjük a lábasba, és végül ízesítjük.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése